1 maart – Blues Breakers

Home/1 maart – Blues Breakers

Vanwege prive omstandigheden van 1 van de bandleden gannuleerd!!

Cafe is 1 maart dus gesloten!!

Blues Breakerszondag 1 maartAanvang 15.00 uur

Entree: € 5,-           cafe is vanaf 14.00 uur geopend

Blues Breakers is in 1995 opgericht door Dik Korving (gitaar en zang), een van de eerste mensen die de blues in Nederland adopteerde. De band was een spinoff van de White Bluesband, die vanaf de jaren 70 overal in Europa speelde. Dit maakt de BluesBreakers een van de oudste Nederlandse bluesformaties die nog steeds op de markt zijn.

Waar de meeste bluesbands in Noord-Europa een verschuiving naar de bluesrock hebben gemaakt, houden de BluesBreakers vast aan traditionele blues, maar verkennen ze alle stijlen en opties binnen dat kader.Tegelijkertijd probeert de band een Europese draai aan de muziek te geven.

Ongeacht hun Nederlandse bluesambities heeft de band een internationale cast en karakter. De mondharmonica wordt gespeeld door de buitengewone Duitse harpspeler Reinhard Sämisch, en in 2011 
trad de Amerikaans / Nederlandse Francesco (Frank) Frentrop toe tot de band op keyboards en vocalen.Frank en Dik vormen ook het componistenduo van de band en zijn verantwoordelijk voor de meerderheid van de originele liedjes.

Met sterke teksten en composities die veel verder gaan dan de gemiddelde shuffle van 12 maten, weten ze langzaam de critici aan hun kant te krijgen. Consequent heeft de band verschillende nummers in de All-time Dutch Blues Top 100 die jaarlijks wordt samengesteld door een samenwerking van Nederlandse radiostations.Hun aanpassing aan Mercury Blues is terug te vinden in de top tien, samen met hun originele compositie Jena.

De live uitvoeringen van de band zijn berucht. Ze mengen graag stijlen en tempo’s, hedendaagse klassiekers en nieuw materiaal. Als gevolg daarvan slagen ze erin niet alleen de bluesfanaten en -afinados te vermaken, maar ook de mensen die niet zozeer blues-minded zijn (ze bestaan). En dat is waar blues over gaat volgens de filosofie van de BluesBreakers: Stuur de menigte naar huis met vermoeide benen, pijnlijke handen en lachende gezichten na een nacht van dansen, klappen en goede tijden.

De Bluesbreakers begeleidden verschillende internationale acts, waaronder: Dr. Feelgood (VK), Willie Foster (VS), John Campbelljohn (CA), Keith Dunn (VS), Dave Hole (AU), Magic Frankie (NL), Marty Hall (CA ), Chris Jones & Steve Baker (VK), Mike Anderson Band (DK), Nico Christiansen (NL), The Stewart Barnes Band (VK), DieDra Ruff (VS) en Bex Marshall (VK).